Skigebied Flachau

aantal blauwe afdalingen in skigebied Flachau30 kmaantal cabineliften in skigebiet Flachau11
aantal rode afdalingen in skigebied Flachau85 kmaantal stoeltjesliften in skigebiet Flachau16
aantal zwarte afdalingen in skigebied Flachau5 kmFlachau18

Skigebied Flachau, lekker skien op brede pistes.

Flachau heeft een ideaal gebied om te leren skien. Maar ook voor gevorderde skiers is er voldoende uitdaging te vinden. De liften in Flachau zijn zeer modern en zorgen er voor dat er zelfs in het hoogseizoen nauwelijks wachtrijen zijn en je snel weer boven op de berg staat. Er zijn drie plaatsen waar je een dalafdaling kan maken. De dalafdaling bij de SpaceJet (bij het begin van het dorp), is de makkelijkste, de Weltcupafdaling bij de Starjet is de meest uitdagende, maar nog steeds voor iedere skiliefhebber goed te doen. De pistes in Flachau, zijn voornamelijk blauw en rood. De pistes zijn overzichtelijk en erg breed.

skigebied Flachau

Bij elk dalstation zijn een aantal oefenweides beschikbaar. Er zijn in totaal vijf oefenweides beschikbaar. Aanraders zijn de oefenweides bij de Spacejet 1 en de Starjet 1. Hier zijn namelijk ook een aantal restaurants in de buurt zodat je tussendoor ook lekker kan uitrusten.

Flachau staat bekend om het goed prepareren van de pistes. Volgens de plaatselijk vvv, hebben de medewerkers van de pistedienst er een uitdaging van gemaakt om de piste elke morgen zo strak mogelijk op te leveren.
's Morgens kun je dus heerlijk carven op deze brede pistes.

Skigebied SkiAmade

Flachau maakt onderdeel uit van de SkiAmade. Dit is het grootste skigebied van Europa. Behalve Flachau, maken onder meer Schladming, Bad Gastein, Maria Alm, Radstadt en Dachstein deel uit van dit skigebied.

Bekijk nu het de piste van Flachau live via de webcams van flachau.

Meer weten over skiles in Flachau bekijk de informatie over skischool Flachau.


Plattegrond van skigebied Flachau

Hieronder staat een plattegrond van het pisteplan van Flachau.
Een overzicht van de skipistes in Flachau.
Pisteplan Flachau